Útikalauz önmegvalósítóknak

Útikalauz önmegvalósítóknak

Gyógyító Fény - Színek hatása

2016. április 16. - Domoszlai Katalin

248.jpg

 

Gyógyító fény – színek hatása a meditációban

 

Meditációban, terápiában amikor fénnyel dolgozunk, három pozitív hatást használhatunk. Az egyik, amikor a fény átmos, kitisztítja a negatív energiákat. Második hatás, amikor feltöltődünk, energiahiányos állapotokat kezelünk. A harmadik pozitív hatás, amikor védelemre használjuk a fény-meditációt.

 

Meditációs tudás nélkül is meríthetünk a tiszta színek gyógyító erejéből, ha egy adott színű gyertyát meggyújtunk vagy a megfelelő színű ruhákat viseljük. Feltöltődni egy bizonyos típusú energiával úgy is lehet, hogy akár kint a természetben vagy akár a monitor előtt ülve megkeressük azt a bizonyos színű fényt, ami vonzz.

 

Fények és színek, röviden:

 

Fehér: magában foglalja a teljes színskálát, ami azt jelenti, általános gyógyító ereje van. Amikor egy probléma összetett, a Fehér Fény meditációt ajánlom. Saját tapasztalatom, amikor kezdő meditálóként próbálkoztam a fehér fény használatával, teljesen leblokkoltam. Ennek oka az volt, hogy feldolgozatlan, brutál kórházi élmények emlékét aktiválta be a próbálkozásom. Nemhogy ellazított volna, full feszültté tett. Ezért aki ellenállást érez, hogy elképzeljen egy fehér fényforrást, annak érdemes megkeresni az ellenállása okát és ezt más módszerrel feloldani. Vannak emberek, akik könnyebben kapcsolódnak a gyógyító energiákhoz a testérzeteken keresztül, őket, köztük magamat, kinesztetikus típusnak hívjuk. Ez azt jelenti, elsődleges számunka a mozgás, az energiákat rezgésként érzékeljük, nagyon tudatosak vagyunk a testünk reakcióira. Ezt tesztelheted, mi a könnyebb, csukott szemmel vizualizálni egy narancsot vagy elképzelni, milyen érzés a tapintása. Ha a tapintás megy könnyebben, kinesztetikus vagy. A kinesztetikus típusú embereknek a vezetett vizualizációs meditációk frusztrálóak, egyszerűen nem megy, elvesztik a kedvüket, pedig nekik egyszerűen másképp kell csinálni :-) Akit ezzel elakadt, szeretne segítséget, szívesen segítek. Harmadik típusú ember az auditív, számukra a hangok világa a legfontosabb, neki ajánlom a tibeti gongok hallgatását és más, gyógyító zenék hallgatását, mint például az Om mani padme hum. Bővebben írtam a típusokról és ehhez teszteket tettem fel a weboldalamra, itt találod:

 

http://domoszlaikatalin.freeweb.hu/tag/kinesztetikus/

 

Visszatérve a kitérő után a színek hatására:

 

Ha valaki kevés apai szeretetet kapott, a nap-sárga fény feltölti a keletkezett hiányt. A nap sárga szín gyógyítja az önbecsülésen keletkezett mély sebeket is. A feltöltődés legegyszerűbb módja a napozás. A sárga árnyalatai erősítik az önbizalmat, az akarat tüzét, amikor erre van szükség.

 

Smaragdzöld a feltétel nélküli szeretet színe, az anyai szeretet áll ehhez legközelebb. Anyai szeretet hiányban felnőtt embereknek napi szinten ajánlom a smaragdzöld fénnyel való meditálást. Amikor a természet nagyon zöld, sétálj és töltődj!

 

Rózsaszín, a romantikus szeretet színe, ha ez vonz, töltődj ebből, hogy aztán egy másik embertől megkaphasd, átélhesd.

 

Az égszínkékről már írtam bővebben, az igazság, az önmegvalósítás erejét meríthetjük belőle.

 

Mélyvörös vagy bordó alap biztonságérzethez kapcsolódik.

 

Narancs vagy élénkpiros a szexuális energiákat erősíti fel.

 

Királykék erős védelmet adó szín, az emberi gonoszság és a démoni erők ellen véd. Amikor a gyűlölettel van dolgunk, használhatjuk ennek a színnek a védelmező erejét.

 

Ezüst, szintén a védelem színe, ha sötét helyzetekben elveszve érezzük magunkat.

 

Halványlila szín tökéletes a zaklatottság kitisztítására.

 

Ibolya lila, spirituális szín, nálam vidámságot okoz, észreveszem a dolgok vicces, paradox oldalát.

 

A kevert színek, mint például a türkiz, egy csipetnyi zöld a kékben, önmegvalósítás színe, amit a feltétel nélküli szeret hat át.

 

Gyöngyház színű fény jól alkalmazható mély bánat, gyász elengedésére, tisztítására, kimosására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utesonmegvalositas.blog.hu/api/trackback/id/tr798632754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása